Att vara barnlös

Jag börjar bli lite äldre nu. Snart 50 fyllda är jag ändå fortfarande en man med mycket livsglädje, som har drömmar som jag vill uppfylla och idéer som jag vill förverkliga. Det finns med andra ord en aldrig sinande källa av nya upplevelser inom mig som gör att jag ibland kan leva ett ganska flagrant liv, där det inte finns speciellt mycket kontroll eller styrsel. Det handlar om att låta livet ta dig dit det vill och bara försöka att ha roligt under den resa som du bjuds på.

barn

Jag insåg tidigt i mitt liv att jag inte ville bli pappa. Det passade inte mig, att sätta ett eller flera barn till världen. Det beror på att jag är övertygad om min egen brist på ansvarstagande, och samtidigt oroad över min totala brist på frihet och spontanitet. Det är något som knappt existerar när man har barn, alla beslut som fattas, tas med barnet och dess fortlevnad i åtanke. Det handlar om att inte bara oroa sig för barnet hälsa, utan också sin egen för att alltid kunna finnas där.

Det var inte ett enkelt beslut att fatta. Det berodde mycket på att omvärlden såg det som det naturliga att bli förälder, och gjorde det nästa skamfullt för mig att tänka som jag gör. Efter många om och men så landade jag dock tryggt i mitt beslut, och det är inte något som jag har ångrat alls. Det är mitt liv och jag bestämmer hur det ska vara, och det är precis så jag alltid velat ha det!

En reaktion på ”Att vara barnlös

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.