Litteraturpriset 2015 går till…

Svetlana Alexievich! Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig tidigare hört talas om henne, men det är också det som är det fina med nobelpriset i litteratur. Det är ett sätt för många av oss att upptäcka nya författare, som den Svenska Akademin anser har haft en så betydande karriär att den förtjänar att uppmärksammas med hjälp av ett nobelpris. Jag ser fram emot detta offentliggörande varje år eftersom jag på det här sättet har upptäckt många favoritförfattare genom nobelpriset. Om ni missande när den ständige sekreteraren offentliggjorde detta beslut så kan ni se det här.

Det ska bli spännande att lära känna denna vitryska författare. Det kommer att bli många, många timmar som jag spenderar med hennes böcker i min famn, och det börjar bli läge att ge sig iväg till en bokhandel för att få tag på så många böcker som möjligt. Jag vet av erfarenhet att det kommer att bli svårt att få tag i alla, för det är fler än jag som tänker på det här sättet. Men förhoppningsvis få jag tag på några stycken, och de böcker jag inte får tag på ska jag se till att beställa på nätet. Det är trots allt det smidigaste alternativet, även om det finns mer tradition i det andra.

3 reaktioner på ”Litteraturpriset 2015 går till…

 1. Jag handlar också helst i bokhandel. Jag ska försöka läsa en bok av denna Svetlana. Tack för tipset alltid spännande med Nobel. Från Åke

  1. Hej Åke!

   Ja, vi gör ju helst det, vi bakåtsträvare, hehe.

   Nobel är en av årets höjdpunkter, om du frågar mig!

   /Sven-Erik K.

 2. Äntligen får denna fantastiska författare sitt erkännande. Helt rätt val om någon frågar mig. Hon är väldigt värd det för hennes böcker är helt underbara. Läs om ni inte redan har gjort det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *