Nu drar jag snart igen

Idag var jag och tog Twinrix vaccination. Jag brukar alltid ta det när jag ska åka iväg utanför Europa, det ger ett fullgott skydd mot både Hepatit A och B. Det handlar ju inte om någon dödlig sjukdom, men jag gillar verkligen inte att dra på mig något som jag få mig sänkt och sjukskriven.

Twinrix vaccination
Man måste ta två doser med ungefär fyra veckors mellanrum och eftersom jag åker om fem veckor, så är det hög tid att ta den första dosen nu. Hepatit A får man oftast genom mat och dryck, medan Hepatit B smittar med kroppsvätskorna, exempelvis vid sjukhusvård eller sexuell relation. Det är dumt att riskera något. Tredje dosen tar man 9 månader till ett år efter den första och sedan har man skydd ett år efter det. Om du är intresserad kan du läsa mer på Sveavaccin.se

Till sol och pool
Jag är vanligtvis en ganska spontan människa, men just den här resan är jag lite nervös för. Jag brukar alltid resa med någon bekant eller släkting, men nu ska jag ut i vida världen ensam. Det är absolut inte första gången jag reser själv, men det var ganska längesedan sist. Jag ska åka till Kestel, en liten by utanför Alanya i Turkiet. En kompis till mig äger en lägenhet där på ett komplex med pool och hela härligheten. Ett femstjärnigt område men nära till havet. Det ska bli riktigt, riktigt skönt att åka bort från kyla och mörker några veckor.

turkiet
Turkiet – här kommer jag!

Andra förberedelser
Visserligen är det fem veckor kvar innan jag åker men jag har redan börjat se mig om efter en ny resväska. Har jag tur finns det några väskor till nedsatt pris kvar någonstans. Skulle också behöva ny necessär och nya badbyxor. Jag har ”vuxit ur” mina speedos, dessutom har jag sett att nästan ingen har sådana längre. Tänkte försöka hitta några lite mer sportiga som man kan använda som shorts också. Övriga klädinköp tänker jag spara till jag kommer ner till Turkiet. Turisterna har minskat i antal efter alla oroligheter i Syrien och det ska vara väldigt billigt där nu.

En ny kamera kommer det också bli innan jag reser. Sedan ska jag skaffa nytt pass och nya sandaler. Det är mycket nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.